Live
comment Add Comment
Posted on Last updated

Everybody dies, but not everybody lives

8 november 2016

Everybody dies, but not everybody lives

Een eigen bedrijf beginnen dat doe je niet zomaar eventjes. Daar denk je veel over na. Je vraagt je af of het wel iets voor je is en of je het wel kan. Wat komt er dan allemaal bij kijken en hoe krijg je klanten? En dan zit je, zoals ik, misschien ook nog in het buitenland. Het zijn allemaal vragen die je best onzeker kunnen maken en dat je dan ook nog in het buitenland woont, maakt het niet makkelijker.

In het buitenland ontwikkel je je razendsnel

Toch maakt het feit dat ik in het buitenland woon en een eigen bedrijf ben begonnen, mij nadenken over wie ik zelf ben en wie ik wil zijn. Een verhuizing naar het buitenland zorgt ervoor dat je volledig uit je comfort-zone wordt gehaald en je ontdekt waar je sterke en uiteraard ook zwakke punten liggen. Ik kan het iedereen aanraden om een periode te verhuizen naar een andere plaats of een ander land (als die kans je wordt gegeven). Het leert je zoveel over jezelf en over je gezin, maar ook kijk je op een andere manier naar de omgeving waar je altijd in hebt gewoond. 

Kunnen relativeren maakt het leven een stuk makkelijker

Ikzelf heb heel erg leren relativeren. Waar ik me in Nederland nog wel eens druk kon maken over van alles en nog wat, lijkt nu alles na een buitenlandse verhuizing peanuts. Tuurlijk kan ik me nog wel eens boos maken als iets niet gaat zoals ik wil, maar ik weet toch dat het allemaal wel weer goed komt en als gezin zijn we sterker dan ooit, dus met die wetenschap gaat alles een stuk makkelijker. 

Echt wel een aantal drempels over

Nu ik een eigen bedrijf ben begonnen, moet ik wel wat drempels over. De mensen die mij kennen zullen beamen dat ik niet een persoon ben die graag op de voorgrond staat. Maar met een eigen bedrijf moet je wel laten zien dat je er bent. Best lastig, echt waar. Maar, ik doe het wel (zoals deze blog schrijven bijvoorbeeld). Persoonlijke groei en doen wat je echt leuk vindt, daar draait het toch allemaal om? Ik hoop dat je als je dit leest je geïnspireerd raakt en gaat doen wat je leuk vindt en gaat doen waar je goed in bent. Ik weet zeker dat het je lukt, en zo niet, dan heb je het maar wel gedaan toch en komt er vast weer iets anders leuks op je pad. Je bent in ieder geval als persoon gegroeid doordat je ontzettend veel nieuwe dingen bent aangegaan.

Het filmpje bij deze blog inspireerde mij enorm, dus ik zou hem zeker even bekijken. Ik hoop dat het jou ook laat nadenken over hoe je leven er nu uitziet en hoe je de toekomst ziet.

Je leeft maar één keer, dus positief denken en je hart volgen dat is waar het om gaat!

Deel of like dit artikel: