Expat succes
comment Add Comment
Posted on Last updated

Hoe wordt jouw expatavontuur een groot succes?

13 april 2017

Hoe wordt jouw expatavontuur een groot succes?

Jeetje, wat kreeg ik een boel te gekke reacties op mijn vorige blog over ondernemende expatvrouwen!
En ik kreeg niet alleen berichtjes van expatvrouwen, maar ook van vrouwen die geëmigreerd waren uit Nederland en dus definitief in een ander land een nieuw leven wilden opbouwen.

Super stoere vrouwen

En deze vrouwen zijn echt niet persé de carrièretijgers, die in Nederland al een topbaan hadden. Dat zijn gewoon hele stoere, zelfstandige, ondernemende vrouwen die zich niet afhankelijk van hun partner of de werkgever van hun partner willen opstellen. Dat zijn vrouwen die hun toekomst in eigen hand nemen en het niet laten afhangen van wat de werkgever van hun partner in petto heeft.

Go with the flow (of toch niet)

Mij maakte het soms best onrustig, het idee dat ik geen controle had over mijn eigen leven. Tuurlijk heb je altijd een eigen keuze, maar zo eenvoudig ligt dat als expatvrouw echt niet. Sommigen kunnen daar heel goed mee leven, maar ik heb blijkbaar wel enige duidelijkheid nodig, met name ook voor de kinderen. Tuurlijk geniet je enorm van het expat-avontuur, de nieuwe mensen die je ontmoet, de persoonlijke groei die je doormaakt. Het is allemaal geweldig, maar werken aan je eigen toekomst is minstens zo belangrijk.

Waarom loopt een expat-uitzending mis?

Uit onderzoek is gebleken dat de reden van het mislopen van expatuitzendingen vaak ligt in het feit dat de partner niet kan aarden. De grotere werkgevers, die vaak mensen uitzenden naar het buitenland, zijn zich er intussen wel van bewust dat de partner een enorm groot aandeel heeft in het laten slagen van de uitzending. Kleinere bedrijven zijn zich daar vaak minder bewust van en dan kan het zomaar zo zijn dat het hele expatavontuur uitloopt op een grote mislukking. Wat natuurlijk een enorme impact heeft op de werknemer en zijn gezin, maar natuurlijk ook op het bedrijf, dat veel geïnvesteerd heeft in de werknemer. En dat is zo zonde, want niemand wordt daar beter van.

Wat wil jij gaan doen als expatvrouw?

Dus bedenk als expatvrouw goed wat je wilt. Voel je je prettig bij vrijwilligerswerk, het volgen van een opleiding, pak je een nieuwe hobby op of heb je eindelijk de ruimte om dat fantastische businessidee uit te werken? Alles is goed! Het gaat erom dat jij voldoening haalt uit wat je doet, zodat je samen met je partner of gezin kan genieten van die prachtige kans die jullie geboden is en die jullie met beide handen hebben aangepakt. Zo wordt jullie expatavontuur absoluut een groot succes!

Deel of like dit artikel: