I'm on a mission, jij ook_
comment Add Comment
Posted on Last updated

I’m on a mission! Jij ook?

Toen ik nog in loondienst werkte in Nederland, had ik geen eigen missie, ten minste ik had nooit over mijn persoonlijke missie nagedacht. In loondienst voer je, als het goed is, de missie uit die je werkgever opgesteld heeft. Dus als je gaat ondernemen (of op het moment dat je daarover nadenkt) is het heel goed, ik zou zeggen essentieel, om na te denken over jouw missie. De meeste mensen vinden het enorm lastig om hun missie goed te omschrijven. Het is ook niet iets dat je over het algemeen zo op papier zet. Een missie moet je voelen, je missie moet écht van binnenuit komen.

Ik vind het enorm belangrijk om te zorgen dat mannen en vrouwen die met hun partner naar het buitenland verhuizen gelukkig zijn. Dat ze niet afhankelijk hoeven te zijn, dat ze zichzelf op zoveel vlakken kunnen blijven ontwikkelen. Dat expatuitzendingen niet meer mislukken omdat de partner het gevoel heeft stil te staan in haar ontwikkeling. Bang is om een gat op zijn of haar CV op te lopen, waardoor ze eenmaal weer terug in Nederland niet meer aan de bak komen op hun niveau.

Ik wil dat de balans goed is tussen partners, dat beiden zich ontwikkelen op de manier die hun gelukkig maakt en dat zij echt sámen een expatuitzending aangaan. Ik wil bewustwording van werkgevers die gezinnen naar het buitenland verhuizen. Dat zij inzien hoe belangrijk de rol van de partner in de hele uitzending is, zodat een expatuitzending een veel grotere kans van slagen heeft. Daar wil ik met mijn bedrijf aan bijdragen door middel van coaching en training, maar ook door het bieden van een luisterend oor. Expatpartners mogen mij altijd mailen en ik maak altijd tijd vrij om te Skypen! Gewoon omdat ik weet hoeveel eenzaamheid er heerst onder expatpartners.

Onderneem jij al vanuit een missie?

Vragen die je kunnen helpen bij het formuleren van jouw missie zijn:

★ Wat wil je betekenen voor anderen?
★ Hoe wil je dat mensen jou omschrijven?
★ Wat wil je bereikt hebben in je leven?
★ Waar ben je nou écht goed in?
★ Waar word je gelukkig van?
★ Wat zijn belangrijke waarden voor jou?
★ Waarmee kan jij de wereld een stukje mooier maken?

Een heftige vraag die je naar je missie brengt is bijvoorbeeld ook:
★ Wat wil je dat mensen over jou zeggen op je begrafenis?

Enorm heftig is het om daar over na te denken, maar als je je daar een voorstelling van kan maken, als je heel diep gaat en luistert naar de woorden die je vanbinnen hoort, dan is dit de opening naar jouw persoonlijke missie.

Ik wil je uitdagen om eens heel goed over deze vragen na te denken.

Veel ondernemers weten wel zo ongeveer wat hun missie is, maar die maken zich er makkelijk vanaf, schrijven hun missie niet op of ondernemen niet vanuit hun missie. En dan zie je dat ze blijven zoeken.

Zoeken naar het juiste aanbod …
Zoeken naar de juiste doelgroep …
Zoeken naar de juiste toon in blogs en Social media …

Ik garandeer je dat als je echt gaat zitten voor het ontdekken en formuleren van jouw eigen missie. En je die laat bezinken en misschien nog wat aanpast (nogmaals een missie schrijf je meestal niet 1-2-3 op.) Dat je daar zoveel helderheid door krijgt. Dat je de juiste richting vindt, dat je enthousiast wordt en dat je de actie-stand te pakken krijgt.

Omdat uit jouw eigen missie blijkt wat jij wil!
Dat wat jij wil betekenen voor deze wereld!
Waaraan draag jij je steentje bij?

Laat even een reactie achter onder deze blog als je heel duidelijk vanuit jouw missie onderneemt of dat je door het stellen van de vragen achter jouw persoonlijke missie gekomen bent.

Deel of like dit artikel: