Ondernemende expatvrouw.
comment Add Comment
Posted on Last updated

Je bent een ondernemende expatvrouw. En nu?

4 april 2017

Je bent een ondernemende expatvrouw. En nu?

Mijn zoektocht naar gelijkgestemde expat-vrouwen (het zijn toch nog meestal vrouwen die hun man naar het buitenland volgen) verliep niet helemaal zoals ik verwacht en gehoopt had. Ik kon namelijk maar heel weinig expatvrouwen vinden die voor zichzelf waren begonnen vanuit hun (tijdelijke) thuisland.

Ik zal toch niet de enige zijn die op het moment dat manlief naar zijn werk is, de kinderen het goed naar hun zin hebben op school, denkt ‘waar was ik ook al weer in dit fantastische avontuur’? Misschien halen de meeste expat-vrouwen hun voldoening uit bloggen, vrijwilligerswerk of het volgen van een opleiding en denken ze niet aan het opzetten van een eigen bedrijf. Dat kan ik me heel goed voorstellen, want eenvoudig is het zeker niet.

Vrijwilliger op school 

Ook ik ben al vrij snel als vrijwilliger op de school van mijn kinderen begonnen. Ik help op de popcorn and cola-dag, eerst was dat nog één keer per maand maar een jaar later veranderde dat naar drie keer per jaar in verband met veranderde regelgeving over het verkopen van frisdrank aan de kinderen op school. (ja, ook in Amerika denken ze daar over na). Ook help ik tijdens de klassenfeestjes met kerst en Valentijnsdag en verkoop ik regelmatig kaartjes voor allerlei evenementen.

Bestuurslid van de Nederlandse Club

Daarnaast melde ik me aan voor het bestuur van de Nederlandse Club in Dallas. Ik startte als secretaresse en een half jaar later heb ik er nog een bestuurspositie bijgenomen. Super leuk om te doen, maar het was niet voldoende voor mij. Ik wilde iets voor de toekomst, iets voor de lange termijn.

Een eigen bedrijf

Een opleiding Directiesecretaresse en Spaans verder begon ik met mijn eigen bedrijf. Althans … ik zette mijn ideeën om in een ondernemingsplan en een website. Want een bedrijf opzetten is niet zo maar 1, 2, 3 gebeurd en zeker niet als je vanuit het buitenland je netwerk helemaal moet gaan uitbreiden. 
Maar alleen al om het feit dat ik nog iedere dag online nieuwe mensen ‘ontmoet’ die mij inspireren en mij motiveren om door te gaan. Dat ik zoveel heb geleerd en nog steeds leer over ondernemen, online marketing en netwerken maakt dat ik iedere expat-vrouw met een idee voor een eigen bedrijf zou willen zeggen:

Twijfel niet! 
Begin!  
Dit is wél het juiste moment! 

Je leert er zo ontzettend veel van. Laat je niet demotiveren door de onduidelijke regels die er zijn vanuit de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Ik heb daar bijna een jaar over lopen piekeren, waardoor ik echt niet verder kwam en een beetje moedeloos raakte. Tot ik besloot, ik ga er gewoon voor!

Nu droom ik nog steeds van een goedlopend bedrijf dat ik voort kan zetten in Nederland maar ook kan meenemen naar iedere plek op de wereld en daar werk ik ook hard voor. 

En dat goedlopende bedrijf gun ik iedere ondernemende, ambitieuze expatvrouw. 

Contact

Wil je ook heel graag voor jezelf beginnen, maar weet je niet zo goed hoe en wat? Je kan me altijd mailen op merel@merelwestenberg.nl 
Wil je mijn blogs over ondernemen vanuit het buitenland blijven volgen? Like dan mijn Facebook-bedrijfspagina, dan zie je ze vanzelf op je tijdlijn verschijnen.

Deel of like dit artikel: