OVER MEREL

Toen mijn man begin 2014 de vraag kreeg of hij een aantal jaar in Amerika wilde gaan werken en daar dus samen met mij en onze twee kinderen wilde gaan wonen, was ik eigenlijk meteen enthousiast. Niet dat ik nou altijd de droom had gehad om in het buitenland te gaan wonen, maar zo’n kans pak je gewoon aan, daar hoefde ik niet lang over na te denken.  Dus in augustus 2014 verhuisden wij met onze kinderen, twee katten en het grootste gedeelte van onze spullen naar Dallas, Texas.

De eerste maanden was ik druk met het regelen van van alles en nog wat, want wat komt er veel kijken bij een verhuizing naar het buitenland. Mijn man ging aan het werk, mijn dochter naar de plaatselijke basisschool en mijn zoon 2 dagen naar pre-K. Ik werd meteen gestrikt als vrijwilliger voor allerlei activiteiten op school, ik begon aan een cursus, ging in het bestuur van de Nederlandse Club en intussen kwam ons sociale leven op gang.

Merel Westenberg coach expat

Toch overviel me regelmatig een gevoel van onrust. Van hoe ziet de toekomst er uit? Wanneer gaan we weer terug naar Nederland, wil ik wel terug naar Nederland? En als we dan terug gaan naar Nederland, wil ik dan wel weer in loondienst werken?  Ik had niet echt heimwee, gelukkig niet, maar ik vond het moeilijk om met al die onzekerheden om te gaan en ik had genoeg tijd om te piekeren. Niet echt fijn dus. 

Daarom besloot ik om voor mezelf in ieder geval een zekerheid te creëren en dat vond ik in het opzetten van een eigen bedrijf. Een bedrijf dat ik volledig online kan uitoefenen en dus overal ter wereld mee naar toe kan nemen en dat perfect te combineren is met mijn gezinsleven. 

Dallas

Dat bleek voor mij de juiste beslissing. Ik leerde online nieuwe, inspirerende mensen kennen, ik breidde mijn netwerk uit en leerde enorm veel over de mogelijkheden van online werken. Daarnaast volgde ik ook nog een opleiding tot Businesscoach. Al die ervaringen en kennis zorgen ervoor dat het mijn passie is geworden om ondernemende expatvrouwen en geëmigreerde vrouwen te helpen hun eigen online bedrijf op te richten.

Ik leer je heel graag, stap voor stap, hoe je vanuit het buitenland een eigen online bedrijf kunt starten en hoe je daarbij de vrijheid houdt waar je zo ontzettend van geniet.

Ik ben heel benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal en de plannen die je misschien wel hebt om voor jezelf te beginnen, dus mail me dat gerust via merel@merelwestenberg.nl of zet het in het contactformulier op deze pagina.

Hartelijke groet,
Merel Westenberg

p.s. Mocht je nog meer willen weten… bekijk dan mijn uitgebreide LinkedInprofiel. Stuur me gerust een linkverzoek via LinkedIn, ik deel graag mijn netwerk met je.