Zichtbaarheid
comment Add Comment
Posted on Last updated

Waarom is jezelf laten zien toch zo eng?

13 november 2017

WAAROM IS JEZELF LATEN ZIEN TOCH ZO ENG?

Hij was net de zaal ingekomen, keiharde muziek knalde uit de luidsprekers en 7000 man sprong op uit zijn stoel. Klappen, springen, iedereen ging uit zijn dak en ik … als nuchtere Nederlandse deed natuurlijk gewoon mee. Minutenlang ging het zo door, wat een energie kwam daar die zaal in …

… een paar weken geleden was ik bij Tony Robbins. Tony Robbins, dé motivational speaker van dit moment. Ik moet eerlijk toegeven, tot een jaar geleden had ik nog nooit van hem gehoord, maar omdat ik zijn naam meer en meer voorbij hoorde komen op Social Media was ik wel heel benieuwd wat ik van hem kon leren. (Google maar even als je hem nog niet kent).
Dus toen ik las dat hij naar Dallas zou komen op 21 oktober, moest ik natuurlijk eens met eigen ogen zien hoe het er tijdens zo’n event aan toe zou gaan.

Je buiten je comfort-zone begeven is eng, maar zó nodig voor persoonlijke groei

Het is bijzonder wat hij doet, want vanaf het moment dat hij de zaal in komt, verandert de energie. Omdat hij vanaf minuut 1 al iedereen uit zijn stoel krijgt, creëert hij een soort saamhorigheid en laat je het idee dat je met allemaal vreemden in een megazaal zit los. Dus zo kreeg hij het voor elkaar dat ik kletste met compleet vreemden en dat ik gekke (maar hele nuttige) oefeningen deed. Toen ik tijdens de show om me heen keek kwam ik tot het inzicht dat iedereen over drempels heen moest. De mensen om mij heen moesten zich, net als ik, totaal buiten hun comfort zone begeven, maar we deden het allemaal wel, en dat kreeg Tony Robbins voor elkaar.

Voor zichtbaarheid is moed en durf nodig

Het gevoel van terughoudendheid en twijfel om dingen te doen die je echt heel spannend vind herken ik, en dat gevoel zullen veel ondernemers ook herkennen.  

Je over je eigen angsten heen zetten vergt namelijk moed en durf, maar ook geloof in jezelf, geloof in de kennis en talenten die je hebt.

Het is echt niet makkelijk, maar wat gebeurt er als je wel over je angsten heen zet? Hoe voel je je dan? Kan je je voorstellen hoeveel zelfvertrouwen je krijgt als je wel doet waar je zo tegenop ziet? Wat er dan in je hersenen gebeurd? Je krijgt er een enorme boost van.

Ik geef regelmatig trainingen en webinars over het vergroten van je zichtbaarheid als ondernemer. 

Wil je meer lezen over zichtbaarheid? Lees dan hier verder.

Deel of like dit artikel: