Gaan werken als expatvrouw
comment Add Comment
Posted on Last updated

Gaan werken als expatvrouw… waarom zou je?

23 juni 2017

Gaan werken als expatvrouw … waarom zou je?

Als expatvrouw ga je toch niet werken? Waarom zou je je daar in hemelsnaam druk om maken? Als je kijkt naar het beeld wat veel mensen over expatvrouwen hebben, dan kan ik me deze vragen ook wel voorstellen.

Het imago van de expatvrouw 

Maar wat heb ik een moeite met de term expat-vrouw. Ik heb mezelf dan ook nooit zo genoemd. Dat komt omdat een expat-vrouw het imago heeft van een vrouw die haar dagen vult met shoppen, beetje sporten en borrelen met expat-vriendinnen. Ze zullen er vast zijn hoor, maar mijn eigen ervaring is toch echt anders. Ik ken heel veel vrouwen die net als ik niet in een super de luxe expat-omgeving terecht zijn gekomen. Ikzelf woon tussen de gewone Amerikanen in een doodnormaal stadje in Texas. Mijn kinderen gaan naar een hele gewone public school bij ons in de wijk. Niets internationale school, gewoon tussen de kinderen uit de buurt, niet heel veel anders dan in Nederland wat dat betreft.

Toch blijft dat hardnekkige beeld aan expatvrouwen kleven, omdat je daar toch de meeste verhalen over hoort en je je daar als niet-expatter makkelijker een beeld over kan vormen. Maar om nou te zeggen dat ik er blij mee ben … nee. En met mij vele andere expatvrouwen, dus tijd om dat stereotype beeld te gaan veranderen.

Gebruik je talenten en blijf jezelf ontwikkelen

In mijn ogen is een expat-vrouw dan ook een stoere, zelfstandige vrouw die vanwege het werk van haar partner naar het buitenland is verhuist. Deze vrouw kiest naast de zorg voor haar gezin, ook voor zichzelf door zich onafhankelijk op te stellen en haar talenten te gebruiken om zichzelf verder te ontwikkelen.
Want tja, op persoonlijk vlak ontwikkel je jezelf razendsnel zo in het buitenland. Maar op werkgebied toch minder en dat kan voor veel onzekerheid zorgen.

Ik merkte dat ik mijn dagen wel vulde met van alles en nog wat en ik verveelde me totaal niet, maar toch ontbrak er een bepaald doel, een bepaalde richting waar ik naar toe op weg ging. Nu ik mijn eigen bedrijf heb en daar iedere dag mee bezig ben, merk ik hoe belangrijk het is om echt iets te doen waar je je voldoening uit haalt. Ik denk nu nooit meer ’s ochtends aan wat ik de rest van de dag zal gaan doen. Ik start mijn laptop op en Skype, mail en Whatsapp met vrouwen van over de hele wereld. Ik werk nu aan echt iets van mezelf. Mijn eigen bedrijf, dat ik overal mee naartoe kan nemen.

Gratis E-book 

Ik gun het echt iedere vrouw in het buitenland dat ze vindt waar haar passie ligt, want het geeft je zo ontzettend veel voldoening, gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid. Wil je weten hoe jij je eigen bedrijf kan starten vanuit het buitenland?
Download dan mijn gratis E-book vol met handige tips.

Deel of like dit artikel: